Fundatia Casa Perla » despre noi

misiunea noastra

Suntem o organizatie non-profit ce urmareste integrarea in societate a grupurilor dezavantajate socio-economic ; desfasuram activitati socio-educationale, promovand in acelasi timp- conduita , valorile si principiile crestine.

viziunea

Realitatea umana nu se reduce numai la mine ,ea include si pe celalalt , este de fapt o co-existenta, in acelasi plan de viata. Desprins din creatie -omul devine cetatean, persoana sociala, parte a cetatii sale, responsabil in a acorda valoare vietii umane, actionand pentru binele aproapelui .
Atentie deosebita acordam persoanelor aflate in situatii de dependenta sociala : conditii de viata precara, lipsa de educatie, care fara suport extern nu pot intrerupe cercul vicios al conditiilor critice de existenta.

obiectivele asociatiei

*progres fizic, intelectual, socio-moral prin formarea unor personalitati flexibile, autonome, spontane si responsabile, corespunzatoare noilor exigente ale epocii, in scopul incluziunii sociale.
*initierea unor proiecte de dezvoltare a culturii politice de educare a populatiei in spiritul non-discriminarii, al respectului pentru ceilalti si tolerantei, in special in ceea ce ii priveste pe rromi ;
*derularea de programe bazate pe activitatea beneficiarilor,legate de educatie,de munca si de viata, prin cultivarea simtului social si spiritului de cooperare ,astfel incat ei sa se poata integra eficient in profesiune si in viata sociala;
*cultivarea spontaneitatii constructive si creatoare prin incurajarea si dezvoltarea initiativei personale, prin bucuria muncii ce rezulta din ea.
*incheierea unor parteneriate externe in scopul obtinerii de rezultate privind performantele cheie si rezultate privind societatea.

A educa un copil numai din punct de vedere intelectual, nu si din punct de vedere moral,
reprezinta un pericol pentru societate. ( Th. Roosvelt )